Home Projekte Projekte të realizuara

foto1SharrMES

7 Nëntor 2013, Përfaqësues të organizatës Qendra për edukim dhe zhvillim - CED marrin pjesë në përpilimin dhe nënshkrimin e vizionit të përbashkët për mbrojtje ndërkufitare të Malit Sharr, Korabit dhe Deshatit, projekt i implementuar nga Shoqata Ekologjike Maqedonase në partneritet me shoqatat PPNEA nga Shqipëria dhe FINCH nga Kosova. Vizioni ishte pjesë e projektit të SHEM së bashku me dy organizata nga Shqipëria dhe Kosova nën mbështetje të Euronatur, Gjermani.

 

Lexo ma...

ballinaDGPër të katërtin vit rradhazi Organizata Qendra për edukim dhe zhvillim – CED, me datë 26 Tetor 2013, në bashkëpunim me Komunën e Tearcës dhe Milieukontakt – Maqedoni organizuan manifestimin Dita e groshës. Qëllimi i këtij manifestimi është që nëpërmjet qasjes kreative të promovohet grosha si ushqim dhe kulturë më e njohur në rajonin e Pollogut, dhe e njejta ditë të jetë festë për të gjithë banorët në rrethinë dhe më gjërë.

Lexo ma...

TAM_fotoMe siguri shumicës u kanë lënë përshtypje një grup aktorësh gjerman dhe se janë pyetur se cfarë bëjnë ata këtu. Grupi i aktorëve gjerman nga institucioni ‘Theater am Markt’ Ajsenah në periudhën 25 deri 28 Gusht 2013 mbajti punetori 3 ditëshe me qytetarë të Komunës së Tearcës. Punëtoritë ishin të organizuara në bashkepunim me organizatën Qendra për edukim dhe zhvillim, e cila ishte përgjegjëse për menaxhimin e aktiviteteve të projektit. 

Lexo ma...

BannerKESHILLrinorQë nga gushti 2012, Qendra për Edukim dhe Zhvillim (CED) është e përfshirë në "Republikën e të Rinjëve", ku në të morrën pjesë edhe  59 organizata tjera dhe me kalimin e kohës kjo u  rrit në një iniciativë për formimin e Këshillit Rinor Kombëtar të Republikës së Maqedonisë, me rrjetet mbështetëse si Shoqata e Mbikqyrësve, Kryqi i Kuq i Maqedonisë dhe Forumi i Rinisë Evropiane.

Lexo ma...

sega_f3Në periudhën nga Gushti deri në Dhjetor të vitit 2012 u realizua projekti "Promovimi i dialogut ndërkulturor midis të rinjëve në Maqedoni". Projekti u zbatua nga Koalicioni i organizatave Rinore SEGA, dhe i mbështetur nga Fondacioni Zvicëran SDC.

Lexo ma...

Kampanja-FOTOMe 31 Korrik 2012 në Tetovë, pas trajnimeve një vjeçare në kuadër të projektit ALTIO, u realizua një pres konferencë, përmes së cilës edhe zyrtarisht u lansua dhe u promovua kampanja e titulluar: Guxoni! Na jepni njohurinë e duhur.

Lexo ma...

Ma artikuj...
Albanian-ALМакедонски (Macedonian)English (United Kingdom)
Banerat

Foto e Çastit

Polls

A mendoni që Mali Sharr duhet të shpallet Park Nacional?